Video's: Laatste vliegtuig vertrekt van luchthaven Eilat

Tuesday, March 19, 2019 |  Dov Eilon
Met de video's van vandaag nemen we afscheid van het oude vliegveld van Eilat, dat midden in de stad ligt. Na 70 jaar is daar maandag aan het begin van de avond het laatste passagiersvliegtuig vertrokken richting Tel Aviv.

Iedereen die minstens één keer naar Eilat is geweest heeft de vliegtuigen gezien die direct boven je vliegen op weg naar de landingsbaan. Soms zijn ze zo dichtbij, dat je automatisch bukt om niet met je hoofd tegen het vliegtuig te botsen.

Maar dat is nu voorbij. Vanaf nu stijgen de vliegtuigen op vanaf de nieuwe luchthaven van Eilat in Timna, de luchthaven Ramon. Niet alle Eilaters zijn er blij mee, ook al is de nieuwe luchthaven veel groter en comfortabeler. Vooral het feit dat de luchthaven Sde Dov in Tel Aviv binnenkort gesloten wordt, baart de burgers van Eilat zorgen. Ze zijn bang dat ze geïsoleerd raken. De burgemeester is zelfs begonnen met een hongerstaking uit protest tegen de geplande sluiting.

De andere twee video's tonen landingen van vliegtuigen in Eilat, een tafereel dat nooit meer te zien zal zijn.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.