Aanslag eist tweede slachtoffer; jacht naar de dader

Monday, March 18, 2019 |  Redactie Israel Today
Rabbi Achiad Ettinger, leider van de Jeshiva 'Oz veEmoena' in het zuiden van Tel Aviv, is maandagochtend overleden aan zijn ernstige verwondingen. Hij werd 47 jaar en laat zijn vrouw en 12 kinderen achter. In deze video vertelt hij over zijn werk in de Jeshiva en synagoge 'Oz veEmoena' om het Jodendom in het zuiden van Tel Aviv te versterken.

De rabbijn reed zondag in zijn auto toen hij getuige was van de aanval op een soldaat, draaide zijn auto om en reed naar de terrorist om hem te rammen, en schoot ook op hem. Maar de terrorist raakte slechts licht gewond aan de schouder en beantwoordde het vuur, de rabbijn werd in het hoofd geraakt. Toen nam de terrorist zijn auto en reed naar het volgende kruispunt, waar hij opnieuw een aanval uitvoerde op een soldaat, die zwaar gewond werd en nog steeds voor de zijne vecht.

De Israëlische president Re'oeven Rivlin sprak zijn medeleven uit aan de familie en zei dat het werk van rabbi Ettinger zal worden voortgezet. Gisteren kwam hij naar het ziekenhuis om met de familie te bidden voor het herstel van de rabbijn. 'Het levenswerk van Rabbi Ettinger gaat door en begeleidt ons ook na zijn dood. De kracht die hij aan zijn leerlingen en de gemeenschap heeft gegeven, zal ons in dit diepe verdriet blijven versterken', aldus de president.

Gal Keidan, de militair die zondag door een Arabische terrorist werd doodgestoken, was een zeer begaafde musicus. Hij bespeelde een zeer bijzonder instrument, een mandoloncello. Hij studeerde aan het Conservatorium van Be'er Sheva, waar men diep geschokt was door zijn dood. In de video ziet u hem spelen tijdens het afsluitende concert van twee jaar geleden.

'Gal was een jongen die altijd een glimlach op zijn gezicht had,' zei een voormalig adjunct-directeur van het conservatorium. 'Hij had zoveel levensvreugde en een groot hart. Hij was een fantastische student en hield van muziek. Hij speelde met veel liefde. Het is aan zijn liefde voor de mandoloncello te danken, dat een andere student voor dit instrument heeft gekozen. Tegenwoordig dien hij in het leger als begaafd muzikant en hij zal op de begrafenis van Gal spelen.'
Gal is maandagochtend op de militaire begraafplaats van zijn woonplaats begraven.

Beelden van de klopjacht van het Israëlische leger naar de dader van de aanslagen, gisteren.

Hoewel de terrorist nog op vrije voeten is, werd maandag zijn naam bekend: Omar Abu-Leili, 19, uit het dorp Zaviya, dicht bij Ariel. IDF militairen arresteerden afgelopen nacht zijn broer en vader, en de plaats van het huis is in kaart gebracht voor vernieling.

De zoektocht naar de terrorist ging maandag verder. Veiligheidstroepen doorzochte een aantal dorpen, waarbij geweervuur werd gehoord. Alle Arabische dorpen in het centrum van Shomron zijn afgegrendeld, omdat soldaten in de dorpen blijven zoeken, meldt Hamodia

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.