Palestijnse schutter gevlucht na schiet- en steekpartij

Sunday, March 17, 2019 |  Redactie Israel Today
Bij twee achtereenvolgende aanvallen heeft een Palestijnse Arabische militant zondagochtend een militair gedood en anderen met diens wapen beschoten, waardoor twee personen ernstig gewond raakten. Het leger zoekt in de omgeving van Ariël naar de aanvaller.

Afbeelding: De plaats van de aanval. (Foto: Flash90)

De langdurige aanval begon in de buurt van de Joodse nederzetting Ariel in Samaria, waar de terrorist de 19-jarige Israëlische stafsergeant Gal Keidan aanviel bij een bushalte. Nadat hij de soldaat had doodgestoken, slaagde hij erin om zijn geweer te grijpen en opende onmiddellijk het vuur op passerende voertuigen, waarbij hij een Israëlische automobilist raakte.

Een andere Israëlische bestuurder rende weg uit zijn voertuig, dat de terrorist vervolgens stal en waarmee hij in de richting van Tel Aviv wegreed.
Bij de volgende grote kruising opende de terrorist opnieuw het vuur en trof een andere Israëlische soldaat die bij een liftpost stond te wachten.

Het levensgevaarlijk verwonde slachtoffer bleek de 47 jaar oude rabbijn Achiad Ettinger uit Eli in Binjamin te zijn. Sinds drie jaar leidt hij de jeshiva Otz ve Emoena in het zuiden van Tel Aviv, waar het bericht over zijn verwonding met verbijstering en grote zorg werd ontvangen. Hij is de vader van 12 kinderen. De artsen strijden om zijn leven en de familie vraagt de gemeenschap om voor zijn genezing te bidden.

Van daaruit reed de terrorist naar het nabijgelegen Palestijnse dorp Burqin, waar hij het gestolen voertuig achterliet en verdween. Vervolgens gingen de Israëlische strijdkrachten het dorp binnen en voerden een grondige klopjacht uit. Volgens Palestijnse meida is daarbij geschoten

De veiligheidsdiensten controleren nu ieder voertuig dat op de snelweg 5 rijdt. Men vreest dat de terrorist in een ander voertuig richting midden van het land zit.

Netanyahu aan het begin van de kabinetszitting (Foto: Marc Israel Sellem/POOL)

Premier Netanyahu zei vandaag bij de opening van de wekelijkse kabinetszitting: 'Wij vervolgen de terroristen op twee plaatsen in het gebied rond Ariël. Ik sta achter de militairen van het Israëlische leger, de veilig­heids­dienst en de veiligheids­troepen, die op zoek zijn naar de terroristen. Ik ben er zeker van dat zij ze zullen pakken, en wij zullen ze volledig ter verantwoording roepen, net zoals we dat bij alle recente voorvallen hebben gedaan.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.