ICNN-video: Gaza (7), honden therapie voor kinderen

Sunday, March 17, 2019 |  Israel CNN
Op 12 en 13 november 2018 werd Zuid Israël bestookt met meer dan 460 raketten vanuit Gaza. Een ware 'rakettenregen'. Twee dagen later op 14 november kwam het IsraelCNN video team aan in Zuid Israël en reed samen met Ria Doekes van Yad L'Ami naar de grensstreek langs de Gazastrook. Zij maakten een serie opnamen die laten zien hoe is het om onder de terreur van Hamas aan de grens met Gaza te wonen, te leven en te werken.

In deel 6 maken we kennis met Avi Biton, die dicht bij de grens met de Gazastrook woont en werkt in Tkuma en Yad Mordechai. Als soldaat is hij in de Gazastrook geweest, en heeft hij de angst voor honden gezien in de ogen van de Palestijnse kinderen. Hij was trainer van honden – veel gebruikt voor het opsporen van explosieven of vermisten – en werkte jarenlang als hondengeleider. In 2010 besloot hij ook getrau­mati­seerde kinderen therapie met honden te geven. Een kind met een hond is bij een raketalarm niet met zijn eigen angst bezig, maar met zijn zorg voor de hond.

Deze video van Israel CNN is zaterdagavond uitgezonden door Family7. Voor informatie over de inhoud kunt contact opnemen met Israel CNN

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.