Commentaar: Israël moet terreur harder aanpakken!

Friday, March 15, 2019 |  David Lazarus
Waar zijn de regering, de politie en de afschrikking die een einde kunnen maken aan dit voortdurende geweld, dat alleen maar escaleert? Zo zag het er vrijdag uit bij het hek bij autoweg 443, een grote snelweg die Tel Aviv en Jeruzalem met elkaar verbindt.

De terroristen zijn niet eens bang voor ons leger. Ze vernietigen hekken, gooien stenen en molotovcocktails naar onze soldaten! En dan rennen ze zonder straf weg tot vreugde van Palestijnse propaganda-video's!

Na het afschieten van twee raketten op Tel Aviv, donderdagnacht, benadrukte Naftali Bennett, de Israëlische minister van Onderwijs en lid van het veiligheidskabinet: 'De tijd is gekomen om Hamas te verslaan en zijn leiders te elimineren. Ik roep de premier op om het kabinet bijeen te roepen en de IDF te dwingen een plan voor de vernietiging van Hamas te presenteren'. Bennett's partij Nieuw Rechts gaf een verklaring uit die zegt: Het beleid van onder controle houden van de Israëlische regering heeft deze avond niet gewerkt. We kregen een raket naar het centrum van Tel Aviv. Veiligheidsoverleg en de woorden moeten worden vervangen door acties. Alleen een krachtige reactie zal veiligheid en eer terugbrengen voor het volk van Israël.'

Netanyahu's belangrijkste rivaal bij de aanstaande verkiezingen, voormalig stafchef Benny Gantz en leider van de partij Blauw en Wit, zei: 'Alleen een agressieve en ernstige reactie' was noodzakelijk, 'anders zal het onmogelijk zijn om onze afschrikking te hernieuwen.'

Voormalig minister van Defensie en hoofd van de partij Yisrael Betenu (Israël Ons Huis), Avigdor Lieberman, riep Israël op om 'terug te keren naar het beleid om de verantwoordelijken te straffen'.

Wanneer zal Israël hard optreden tegen de terreur?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.