Leger Israël onthult terreurcel Hezbollah op Golan

Wednesday, March 13, 2019 |  David Lazarus
Het Israëlische leger maakte gisteren bekend dat ze een terreurcel van Hezbollah hebben ontdekt, die werd aangevoerd door een al jaren door de VS gezochte veteraan. De strijdende terroristen werden gevonden op de Golanhoogten, in een klein Syrisch dorp in de buurt van de grens met Israël, waar ze zich bezighielden met het verzamelen van informatie over Israëlische doelen.

Het Israëlische leger verklaarde dat de cel werd geleid door de Libanese terrorist Ali Musa Daqduq, die door de VS wordt gezocht wegens het doden van vijf militairen in Irak. Daqduq, een hoge Hezbollah commandant, werd in 2007 door VS-troepen in Basra in Irak gevangen genomen. De Irakese rechtbanken verklaarden hem later onschuldig en lieten hem vrij uit de gevangenissen, ondanks de Amerikaanse en Israëlische vrees dat het bij Daqduq om een gevaarlijke militant gaat.

De onthulling in de sociale media door het Israëlische leger van de door Daqduq geleide terroristische cel, markeert een dramatische verandering in de manier waarop Israël tracht om te gaan met de groeiende bedreigingen aan de noordelijke grens. Normaal ziet Israël ervan af om commentaar te geven op zijn militaire activiteiten tegen Iran in Syrië, en geeft er de voorkeur aan om voorzichtig achter de schermen te handelen. Met een voorzichtige dubbelzinnigheid bevestigt het Israëlische leger geen grensoverschrijdende aanvallen.

De onthulling van de terreurcel van Hezbollah in de sociale media, die hele wereld kan zien, moet er eenduidig toe leiden om aan een onbezorgde wereld de situatie van Israël en de werkelijke gevaren langs onze grenzen uiteen te zetten. De openlijke presentatie van de cel is ook een heldere waarschuwing aan Syrië en aan andere Iraanse handlangers, dat Israël de bemoeienissen van Teheran om een permanente militaire aanwezigheid in de Golan te zetten, niet zal dulden en dat toekomstige voorvallen ontzettende gevolgen zullen hebben.

Het Israëlische leger heeft beloofd te verhinderen dat de door Daqduq aangevoerde terreurgroep vanaf Syrische bodem tegen Israël zal optreden. Israël heeft honderden luchtaanvallen in Syrië uitgevoerd, teneinde pogingen te verhinderen om wapens naar de Hezbollah-terreurgroepen te smokkelen, om de verhinderen dat door Iran gesteunde troepen tot aan de grens optrekken.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.