Verrassing voor eenzame soldaat bij afscheid van IDF

Wednesday, March 13, 2019 |  Ariel Rudolph
Eyal wist niet dat zijn moeder in Israël was toen de afscheids­ceremonie begon en hij was zeer opgewonden toen hij haar de hal zag binnenkomen. Het Joods Agentschap had de verrassing gepland en sponsorde zijn moeder om helemaal uit Venezuela Israël te bezoeken.

Batsheva zei dat ze erg trots is op haar zoon, die naar Israël emigreerde als 'Lone Soldier' en, na het voltooien van zijn legerdienst, besloot om betrokken te zijn bij de voorbereiding van jonge mensen voor de dienst in het leger. 'We hebben onze kinderen grootgebracht om van Israël te houden en het land te ondersteunen,' zei ze.

Eyal (22) zal de komende dagen met zijn moeder op vakantie gaan bij zijn zus. De zus van Eyal (28) is sinds 2009 in Israël en vier jaar later immigreerde Eyal. Beiden dienden als 'Lone Soldiers' in het Israëlische leger.

Ondanks de moeilijke situatie keert Batsheva terug naar Venezuela, waar ze als wetenschappelijk coördinator werkt bij de Herzl Bialik Jewish School in Caracas. De Joodse gemeenschap in Venezuela telt ongeveer 5000 personen en omvat synagogen, Joodse scholen, een gemeenschapscentrum en meer.

'Ik mis mijn kinderen die in Israël wonen, maar ik kan het me niet veroorloven om hen meer dan eens per jaar te bezoeken, de economische situatie in Venezuela is moeilijk, de kosten van levensonderhoud zijn hoog en het kopen van koosjere producten is nog duurder', aldus Batsheva. 'Ik heb niet genoeg woorden om de mensen te bedanken van de voorbereidende cursus die me hielpen om de afscheidsceremonie bij te wonen. Het feit dat mijn zoon, die als 'eenzame soldaat' naar Israël emigreerde, vandaag jonge mannen en vrouwen voorbereidt op een zinvolle dienst in het Israëlische leger en dus Israël blijft steunen, maakt me erg trots'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.