Christenen demonstreerden tegen BDS bij GroenLinks

Wednesday, March 13, 2019 |  Redactie Israel Today
Zo'n 150 christelijke vrienden van Israël in Nederland hebben samen met Joodse leiders geprotesteerd tegen een motie van de partij GroenLinks ter ondersteuning van de anti-Israël boycot, desinvestering en sancties (BDS) beweging, berichtte o.a. The Jerusalem Post.

'Hoe zou je reageren als ik zou zeggen: “Ik omarm het nazisme van Hitler-Duitsland”, en dan een paar dagen later, na kritiek van diverse kanten, leg ik uit dat ik alleen de fantastische Autobahn - de snelwegen die in de nazitijd zijn aangelegd - bedoelde. Die Autobahn vind ik geweldig.' Dit waren de woorden die Rabbijn Binyomin Jacobs, de opperrabbijn van Nederland, dinsdagochtend sprak tijdens de demonstratie voor de deur van het Landelijk Bureau van GroenLinks in Utrecht.

'GroenLinks omarmt luid en duidelijk de BDS, en legt dan uit, na veel beroering, dat er alleen gedoeld werd op de boycot van producten uit de zogenaamde bezette gebieden!
Maar gelijk de Autobahn slechts een piepklein onderdeel was van een moordende nazi-ideologie, zo ook is de boycot van producten uit Israël slechts een onderdeeltje van de doelstellingen van de BDS. BDS staat voor vernietiging van heel Israël, niet slechts van boycot van een paar producten uit de zogenaamde bezette gebieden!,' legde hij uit.

Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël, zei dat de GroenLinks BDS een 'legitiem middel in een gerechtvaardigde strijd' noemt, dat is de eerste stap naar de vernietiging van de Staat Israël.
Na de toespraken werden Jacobs en Van Oordt uitgenodigd voor een gesprek met GL-partijvoorzitter Jeroen Postma en Jessie Bokhoven, directeur van het landelijk bureau. Daarin namen de vertegenwoordigers van GroenLinks onder meer een pamflet aan waarin duidelijk wordt gemaakt wat de gevaren zijn van BDS. Ook werd GroenLinks nog eens verzocht om de BDS-motie naast zich neer te leggen, en excuses te maken aan de Joodse gemeenschap en Israël.. 'Wij hopen dat GroenLinks erover nadenkt en ver weg blijft van antisemitisme,' zei Van Oordt na het gesprek.

GroenLinks-woordvoerder Van Ojik promoot op een foto uit 2013 de boycot van Israël (Foto: met dank aan Likoed Nederland)

De Nederlandse partij GroenLinks is ontstaan uit een fusie van vier linkse partijen: de Communistische Partij Nederland, de Pacifistisch Socialistische Partij, de Politieke Partij Radicalen en de Evangelische Volkspartij.

Hoe evangelischen kunnen samenwerken met communisten en radicalen is een raadsel. De afgelopen jaren is de misvormde partij in populariteit toegenomen en probeert zij de Nederlandse overheid anti-Israël-beleid op te leggen. Waarom Nederlanders denken dat ze iets te zeggen hebben over Israël is bizar, maar wat de reden ook is, de groene partij wil dat Nederland Israël boycot.

Israëli's kijken naar BDS-propaganda in het centrum van Amsterdam. (Foto: Hadas Parush/Flash90)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.