Schokkende politieke affiche veroorzaakt beroering

Tuesday, March 12, 2019 |  Redactie Israel Today
'Stem deze keer niet op politici die u de vinger teruggeven,' is de boodschap op de schandelijke affiche. De afgebeelde politici zijn premier Benjamin Netanyahu, de partijleiders Benny Gantz en Yair Lapid van Blauw en Wit, Avi Gabbay, de leider van de Arbeidspartij en Tamar Zandberg, de leider van de extreem-linkse Meretzpartij.

De affiches promoten de politieke partij Yashar, of 'Direct'. Zij roepen er toe op, dat burgers het recht krijgen om via hun smartphones te stemmen, wat volgens de partij politici zou dwingen om meer aandacht te besteden aan wat de mensen echt willen, omdat praktisch iedereen zou stemmen als ze dat op zo'n snelle en gemakkelijke manier kunnen doen.

De partij plaatste honderden van de controversiële borden in de meest bevolkingscentra van het land, en ook langs drukke snelwegen en knooppunten. De 'campagne van de middelvinger' veroorzaakte veel ophef in het land,' zei een woordvoerster van Yashar. 'Het publiek reageert erop, want we weten allemaal dat dit de waarheid is. De politici geven niet om ons. (...) De meesten van ons hebben niemand om op te stemmen.'

Recente peilingen tonen aan dat de Yashar-partij niet eens in de buurt zal komen van de kiesdrempel van 3,25 procent, wanneer de Israëli's op 9 april naar de stembus gaan.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.