6,9 miljard dollar voor Israëlische chipmaker Mellanox

Tuesday, March 12, 2019 |  David Lazarus
De Amerikaanse technologiereus Nvidia Corporation heeft een overeenkomst ondertekend om de Israëlische chipmaker Mellanox Technologies aan te kopen voor 6,9 miljard dollar.

Mellanox produceert chips voor datacenters die worden gebruikt voor real-time online diensten en clouddiensten voor enkele van 's werelds grootste bedrijven, waaronder Alibaba.

De aankoop door Nvidia van het bedrijf komt na maanden van pogingen van enkele van 's werelds grootste hi-tech bedrijven, waaronder Intel en Microsoft, om de Israëlische microchip ontwerpen op te nemen in hun online diensten. Mellanox en Nvidia zullen de informatiestroom van meer dan 250 van 's werelds krachtigste supercomputers controleren.

'De opkomst van kunstmatige intelligentie en data­wetenschap, evenals miljarden gelijktijdige computergebruikers, doet de vraag naar datacenters in de wereld omhoogschieten', aldus Jensen Huang, de oprichter en CEO van Nvidia. Mellanox loopt voorop bij het ontwikkelen van processoren voor diepe leerprocessen en kunstmatige intelligentie oplossingen. Samen zullen de bedrijven in staat zijn om grotere en slimmere computersystemen te bouwen die in staat zijn om grote netwerken van supersnelle data te creëren, die kunnen dienen als de hersenen van computers, robots en zelfrijdende auto's die de wereld kunnen waarnemen en begrijpen.

Nvidia is van plan te blijven investeren in Israëlisch talent en noemt het land 'een van de belangrijkste technologiecentra ter wereld', aldus het bedrijf in een verklaring.

De verkoop van Mellanox is de derde grootste 'exit' van een Israëlisch bedrijf, alleen overtroffen door de overname van Mobileye door Intel voor 15,3 miljard dollar en de overname van Frutarom door International Flavors & Fragrances voor 7,1 miljard dollar.

'Het succes van Mellanox is weer een teken van respect voor de Israëlische economie en een bron van grote trots voor de hi-tech industrie. De werknemers van het bedrijf hebben het talent en ondernemerschap van de Israëlische werknemer bewezen', aldus de Israëlische minister van Financiën Moshe Kachlon.
'Ondanks alle sombere voorspellingen is de Israëlische economie sterk en welvarend, en we zullen blijven winnen ten behoeve van heel het Israëlische volk en de Staat,' voegde hij eraan toe.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.