ICNN-video: Gaza (6), Roniet Bart vecht tegen trauma's

Monday, March 11, 2019 |  Israel CNN
Op 12 en 13 november 2018 werd Zuid Israël bestookt met meer dan 460 raketten vanuit Gaza. Een ware 'rakettenregen'. Twee dagen later op 14 november kwam het IsraelCNN video team aan in Zuid Israël en reed samen met Ria Doekes van Yad L'Ami naar de grensstreek langs de Gazastrook. Zij maakten een serie opnamen die laten zien hoe is het om onder de terreur van Hamas aan de grens met Gaza te wonen, te leven en te werken.

In deel 6 gaan we naar de Kibboets Sa'ad, dat ongeveer 3 km van de grens af ligt. We gaan daar naar een religieuze school, helemaal gebouwd als schuilkelder, met een geweldig team.
Roniet Bart verteld als onderwijzeres en als moeder van een getraumatiseerd zoontje, hoe ze vechten om vol te houden maar ook in hun vertrouwen op God. De stichting Yad L' Ami is zeer betrokken bij deze school waar ze veel getraumatiseerde kinderen ondersteunen in paarden of honden therapie.

Deze video van Israel CNN is zaterdagavond uitgezonden door Family7. Voor informatie over de inhoud kunt contact opnemen met Israel CNN

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.