Video van de dag: Huwelijk in Circasisch dorp Richaniya

Monday, March 11, 2019 |  Dov Eilon
In het hoge noorden van Israël, met op de achtergrond de besneeuwde berg Hermon, ligt het Circassische dorp Richanya. De Circassiërs komen uit de Kaukasus. Na de Kaukasusoorlog werden ze uit hun thuisland verdreven. Het Ottomaanse Rijk nam hen op en vestigde hen in dunbevolkte gebieden. Zo kwamen een aantal Circassiërs in de jaren 70 van de 19e eeuw naar Galilea.

In Israël wonen de Circassiërs momenteel in twee dorpen, het grotere Kfar Kama, nabij Tinerias, dat sinds 1878 bestaat en tegenwoordig bijna 4000 inwoners telt, en in het dorp Richaniya. Het werd het in 1873 gesticht, maar de eerste Circasische families bereikten het dorp pas in 1878. Zij behoorden tot de Abazah stam uit het noorden van de Kaukasus. In 1922 woonden er 211 mensen in het dorp. Het zijn soennitische moslims, hoewel de Kaukasus 1000 jaar geleden christelijk was. Maar tussen de 16e en 19e eeuw werden de Circassiërs geïslamiseerd.

De Circassiërs behouden hun traditie, cultuur en taal en trouwen binnen hun gemeenschap. Zij zijn trouw aan de Staat Israël en dienen in het Israëlische leger, waar zij zeer gerespecteerd worden. De video van vandaag toont een Circassische bruiloft in het dorp. Het laat zien hoe de Circassiërs, ook na zes generaties in Israël, hun traditie behouden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.