Ahed Tamimi wil haar Engels verbeteren

Sunday, March 10, 2019 |  Redactie Israel Today
Ahed Tamimi, die acht maanden in de gevangenis heeft gezeten na het slaan en treiteren van Israëlische soldaten, wil nu haar Engels verbeteren. Daarvoor is ze van plan om drie maanden in Engeland door te brengen, zoals ze een interview vertelde aan de Jordaanse media. Ze wil ook internationaal recht studeren.

Afbeelding: Ahed Tamimi na haar vrijlating uit de gevangenis (Archieffoto: Flash90)

Tamami werd in juli vorig jaar vrijgelaten uit de gevangenis. Iedereen die nu gelooft, dat de tijd in de gevangenis haar houding en bereidheid om geweld tegen Israël te gebruiken heeft veranderd, heeft het mis. Slechts twee maanden later, in september 2018, verklaarde ze dat haar doel het verwijderen van Israël is. In oktober zei ze op een radioprogramma in Tunesië dat elke Israëlische soldaat klappen moest hebben. Het aanvallen van soldaten zou de natuurlijke reactie tegen de bezetting zijn, tegen 'de aanwezigheid van bezettingssoldaten op mijn land. Iedereen moet zich verdedigen tegen de soldaten'.

Nu wil Ahed Tamimi haar boodschap, de oproep tot geweld tegen Israël, in een beter Engels verkondigen. Haar arrestatie had haar tot een symbool gemaakt van de strijd tegen Israël. Zij hoopt met een Engels nog meer mensen te bereiken.

De inhoud van haar toespraken is echter afhankelijk van de taal waarin ze worden gehouden. Terwijl Tamimi in haar minder verfijnde Engels klaagde over het feit dat ze niet genoeg te eten had in de Israëlische gevangenis en niet kon slapen, vertelde ze in het Arabisch over de feestjes die ze had gehouden met andere gevangenen, waarbij ze ook hadden gezongen en gedanst. Tijdens haar detentie kookte ze ook met anderen, las ze boeken en studeerde ze voor haar middelbareschooldiploma. Zal ze de waarheid in het Engels vertellen na haar cursus in Engeland?

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.