Braziliaanse leider helpt Netanyahu bij verkiezingen

Thursday, March 07, 2019 |  Yossi Aloni
Waar zijn vrienden voor? Terwijl de bondgenoten van Israël in Amerika en elders doorgaans alles proberen te vermijden wat gezien zou kunnen worden als 'inmenging' in het verkiezingsproces van de Joodse Staat, lijkt de nieuwe president van Brazilië, Jair Bolsonaro, niet gehinderd te worden door zulke bedenkingen.

Bolsonaro zal Israël minder dan een week voor de komende nationale verkiezingen bezoeken om Benjamin Netanyahu te helpen in de laatste fase van een campagne om zijn vijfde termijn als premier van Israël veilig te stellen.

De Braziliaanse leider zal op 31 maart aankomen voor een vierdaags bezoek, wat een tegenbezoek is voor het bezoek van Netanyahu aan Brazilië eerder dit jaar, toen hij deel nam aan de inauguratie van Bolsonaro.

Netanyahu, en Israël in het algemeen, hecht veel belang aan het bezoek van Bolsonaro, aangezien hij - net als de Amerikaanse president Donald Trump - heeft beloofd om de ambassade van zijn land naar Jeruzalem over te brengen, en daarmee de aanspraak van Israël op deze oude stad als hoofdstad te versterken. Israël hoopt dat Bolsonaro zijn aanstaande bezoek zal gebruiken om de verplaatsing officieel aan te kondigen.

Bolsonaro zal worden begeleid door een delegatie van Braziliaanse overheidsfunctionarissen, die de relaties met Israël willen versterken op het gebied van hun specifieke ministeries, in het bijzonder cyberveiligheid en water management.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.