Nieuwe zuidelijke lucht­haven bij Eilat geopend

Thursday, March 07, 2019 |  David Lazarus
Denkt u aan een bezoek aan het zonnige Eilat om te ontsnappen aan de winterse kou? U kunt nu naar de nieuwe luchthaven van de badplaats vliegen, die maandag geopend werd. De luchthaven ligt op slechts 18 km ten noorden van Eilat in de spectaculaire Timna vallei, waar u de mijnen van koning Salomo kunt bezoeken.

De nieuwe luchthaven is groot genoeg om Boeing 747 straalvliegtuigen en andere grote passagiersvliegtuigen die van lange afstanden komen te laten landen. Let daarom op directe vluchten naar het populaire vakantieoord langs de kust van de Rode Zee, bekend om het zonnige weer gedurende het hele jaar. Er zijn momenteel voldoende vluchten vanuit de grote Europese steden. Tijdens het eerste jaar dat de nieuwe luchthaven Ramon in bedrijf is worden al twee miljoen passagiers verwacht.

Hoe bereikt je Eilat vanaf het vliegveld? Elke 15 minuten vertrekken er gratis pendelbussen naar het centrum van de stad. De grote hotels in Eilat bieden ook gratis ophaaldiensten aan. Welke manier u ook kiest om te reizen, het duurt slechts ongeveer 10 minuten om in zuidelijke richting naar het stadscentrum te reizen op snelweg 90, die onlangs is uitgebreid tot vier rijstroken.

Een nieuwe busterminal en park-and-ride faciliteit naast de luchthaven zijn ook bijna klaar, wat een bedrag van 400 miljoen NIS heeft gekost. De terminal zal het verouderende Centraal Busstation van Eilat vervangen. Er wordt een voorstel overwogen om een hoge­snelheids­lijn en een lightrail­lijn aan te leggen, die de badplaats met de rest van het land zal verbinden.

De nieuwe luchthaven is vernoemd naar Ilan Ramon, de eerste Israëlische astronaut, die in 2003 omkwam bij de ramp met de Columbia Space Shuttle, en zijn zoon Assaf Ramon, die in 2009 omkwam bij een trainingsongeluk op de Israel Air Force Flight Academy.

Bent u bezorgd over uw veiligheid? Naast de wereldberoemde Israëlische luchtvaart­beveiliging is de nieuwe luchthaven omgeven door het hoogste anti-rakethek ter wereld, met een hoogte van 26 meter en een lengte van 4,5 km.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.