Video: 80 Joden uit Ethiopië aangekomen in Israël

Thursday, March 07, 2019 |  Redactie Israel Today
De Israëlische regering heeft zich ertoe verplicht om dit jaar duizend Joden uit Ethiopië het land binnen te brengen en in de Israëlische samenleving te integreren. De eersten kwamen een maand geleden aan. Gisteravond landden nog eens 80 Ethiopische Joden op de luchthaven Ben Goerion, waar ze hartelijk werden verwelkomd door familieleden die enkele jaren eerder naar Israël konden immigreren.

De oudste nieuwe immigrant is de 95-jarige Tarango Marsha, die samen met haar 18-jarige kleinzoon door vele familieleden op de luchthaven werd ontvangen (Hebreeuwse video hierboven). Velen van hen zijn al 17 jaar in Israël. Slechts één dochter van de 95-jarige is in Gondar gebleven, waar ze verder wacht op toestemming om zich te verenigen met haar familie in Israël.

De organisatie Heart of Israel heeft de immigratie van Ethiopische Joden ondersteund door het inzamelen van giften. De voorzitter van de organisatie, A.Y. Katsof, was gisteren op de luchthaven om de nieuwe immigranten te begroeten.

'Het was zo spannend, maar tegelijkertijd triest. Ik ontmoette in de wachtruimte Ethiopische Israëli's, die voor het eerst broers, zussen, neven of zelfs grootouders terugzagen,' zei hij.

De nieuwe immigranten kuste de grond nadat ze uit het vliegtuig waren gestapt. 'Je kon zien hoe blij ze waren dat ze in Israël zijn aangekomen,' zei Katsof. 'Ze dansten van vreugde na 2000 jaar verlangen om terug te keren naar het Heilige Land.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.