Liberale vooroordelen: LHBT en moslimlanden

Wednesday, March 06, 2019 |  Edy Cohen
Het is een mysterie waarom de westerse linkse politiek zich zo intensief inzet voor de LHBT-agenda, en tegelijk voor de golf van islamitische immigranten uit het Midden-Oosten.

Regenboogvlag tijdens een optocht in Taipei, Taiwan (Foto: Theodoranian/Wikipedia Commons)

De Arabische wereld wordt zonder uitzondering gekenmerkt door wat in het Westen ‘homofobie’ wordt genoemd. In het hele Midden-Oosten wordt homoseksualiteit gezien als afwijking en bedreiging voor de samenleving. Daarom bestaan er in de landen in deze regio strenge straffen op omoseksuele handelingen en niet zelden de doodstraf.
Eind januari werd een 31-jarige homoseksueel in Iran openlijk terechtgesteld. Gek genoeg werd deze terechtstelling genegeerd door links liberale Europeanen en Amerikaanse democraten. Alleen de Israëlische media en de republikeinse regering van Trump schonken aandacht aan dit gruwelijke onrecht. En dat terwijl met name Trump door zijn politieke vijanden regelmatig wordt beschuldigd van homohaat.

De situatie voor de LHTB-gemeenschap in de Arabische staten krijgt nauwelijks aandacht van de wereldwijde LHTB-gemeenschap. En dat terwijl zij in de meeste Arabische landen totaal geen rechten hebben, nog minder dan vrouwen.

De drie monotheïstische godsdiensten – Jodendom, christendom en islam – beschouwen het praktiseren van homoseksualiteit als zonde, maar alleen in islamitische landen is het strafbaar. In Iran worden homoseksuelen zelfs in het openbaar geëxecuteerd.
Andere landen, zoals Saoedi-Arabië, hebben de doodstraf voor homoseksualiteit officieel afgeschaft. Maar dat is vooral voor het imago, want de spontane moord op homo’s tijdens lynchpartijen gebeurt nog steeds, en blijft meestal onbestraft.

De meute wordt zelfs aangemoedigd door islamitische geestelijken. LHTB-ers overtreden niet alleen de islamitische leefregels, ze worden ook bestempeld als verspreiders van het verderfelijke gedachtegoed van het Westen. Ze vertegenwoordigen de immoraliteit waarmee het Westen de islamitische samenleving wil ondermijnen. Veel geestelijken pleiten daarom voor een programma om homo’s te genezen, om zo de onvermijdelijke straf van Allah te kunnen ontlopen.

Het is een groot raadsel waarom de westerse voorstanders van LHTB zich juist ook voor een grotere immigratie van moslims naar hun landen inzetten. Ze lijken zich er niet van bewust te zijn dat islamitische immigranten zich in toenemende mate tegen de LHTB-agenda zullen keren.

Toch kun je in de Koran geen enkele sura te vinden waarin de doodstraf voor homo’s wordt geëist. Maar de meeste mullah’s verwijzen naar de Hadith (een spreukenverzameling, waarschijnlijk van Mohammed), waarin homoseksualiteit als misdaad wordt gezien. Bij voorbeeld: ‘Als een man een andere man bestijgt, wankelt de troon van Allah. Dood de man die dat doet en dood ook degene met wie dat wordt gedaan.’

Dit artikel verscheen in zijn geheel in het maartnummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Dr. Edy Cohen is Midden-Oosten-expert en wordt regelmatig geïnterviewd door Arabische media. Hij is directeur van het Kedem Forum for Israeli Public Diplomacy.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.