Netanyahu hoopt op meerderheid voor Likoedpartij

Tuesday, March 05, 2019 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu heeft maandag officieel de verkiezings­campage van zijn Likoedpartij gelan­ceerd. Hij was de enige spreker op het evenement. Omdat de meerderheid van de Israëlische bevolking politiek rechts is, hoopt hij op een meerderheid voor Likoed.

Volgens het besluit van de voorzitter van het verkiezings­comité werd zijn toespraak, die 43 minuten duurde, niet live op televisie uitgezonden, maar pas tien minuten later. Dit om de omroepen de tijd te geven om ervoor te zorgen dat de toespraak geen verkiezings­propaganda was, wat vóór de verkiezingen verboden is. In zijn toespraak wees Netanyahu erop, dat hij als enige een sterke rechtse regering kon leiden.

'De kracht van onze beweging is echt. Het komt van het volk en het beste team in Israël,' zei Netanyahu. 'Jullie zijn geen groepje dat willekeurig is uitgekozen door een aantal PR-mede­werkers van een reclame­bureau. Jullie zijn een uitstekend team van ervaren en getalenteerde mensen. Ieder van jullie. Van nummer 1 tot 41, misschien wel meer, met Gods hulp', prees hij de kandidaten van zijn partij die op de lijst waren gekozen. Daarbij noemde hij het feit dat de kandidatenlijst van de 'Blauw en Wit' partij niet door voorverkiezingen werd vastgesteld.

Netanyahu weet dat een meerderheid van de Israëlische bevolking politiek rechts is, en hoopt dat dit voldoende is om op 9 april een meerderheid voor Likoed te krijgen.

Netanyahu maakte in zijn toespraak geen melding van de aanklachten met betrekking tot de corruptiezaken waarmee hij werd geconfronteerd.

In de Israëlische media werd het feit, dat Netanyahu de hand schudde van de voormalige minister Gideon Sa'ar, die werd verkozen tot nummer vier op de lijst en als zijn politieke tegenstander werd beschouwd, bijzonder sterk benadrukt in de verslaggeving.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.