Arabische journalist: 'Atoombom op Israël? Het kan me niet schelen!

Tuesday, March 05, 2019 |  Redactie Israel Today
De 'Palestijnse' Arabische journalist Dr. Nasser Al-Lahan, hoofdredacteur van het in 2005 in de Palestijnse Autoriteit opgerichte persbureau Ma'an, zei onlangs in een televisie-interview dat Israël zo arrogant was dat iedereen een kernbom naar het land zou gooien uit woede.

Het interview verscheen op 16 januari op de website van Ma'an en werd vertaald en gepubliceerd door MEMRI (Middle East Media Research Institute). In het interview zegt Nasser Al-Lahan, dat hij na het vallen van een atoombom op Israël een artikel zal schrijven met de titel 'Lo echpat li'. Vertaald betekent deze zin: 'Het kan mij niet schelen'.

Het is ook niet de eerste keer dat het gebruik van kernwapens tegen Israël wordt genoemd. Zo riep in 2016 een moslimgeestelijke moslims op om kernwapens te gebruiken 'om Israël in één of twee slagen te vernietigen'.

Ook Jibril Rajoub , voormalig hoofd van de veiligheids­dienst van de Palestijnse Autoriteit en nu voorzitter van de 'Palestijnse Voetbalbond', zei in 2013 dat als ze in het bezit zouden zijn van kernwapens, 'ze die dezelfde ochtend zouden gebruiken'. Hij zou liever Israël vernietigen dan ermee te onderhandelen, zei hij in een interview met de Libanese tv-zender Al-Mayadeen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.