Auto-aanval in Samaria, 2 Israëlische soldaten gewond

Monday, March 04, 2019 |  Redactie Israel Today
Bij een auto-aanval in het Binjamin-district in Samaria raakten zondagavond twee Israëlische soldaten gewond, waaronder een officier die ernstig gewond raakte. Twee van de aanvallers overleefden het niet.

De auto van de aanvallers wordt afgevoerd. (Foto: STR/Flash90)

Het incident vond plaats in het dorp Kfar Nimma, ten noordwesten van Ramallah. Een groep Israëlische soldaten stond wegens pech van een van de voertuigen aan de kant van de weg. Drie terroristen, die in een auto zaten, merkten de soldaten op en ramden de groep met hun auto. Twee soldaten raakten gewond, zoals vermeld. De andere soldaten openden het vuur op de terroristen. Twee van hen werden gedood door de schoten, terwijl de derde terrorist licht gewond raakte en werd gearresteerd.

De gewonde soldaten werden naar het Sheba-ziekenhuis in Tel Hashomer gebracht. De licht gewonde soldaat werd vanochtend uit het ziekenhuis ontslagen. De ernstig gewonde officier moest een operatie ondergaan. Volgens berichten uit het ziekenhuis is zijn leven niet in gevaar. Zijn toestand werd beschreven als stabiel.

De plaats van de aanval

Hamas verwelkomde de terreuraanslag op de Israëlische soldaten. 'De dood van de martelaren ten westen van Ramallah vanochtend bewijst dat het Palestijnse volk zijn strijd tegen de bezetter voortzet totdat het zijn rechten krijgt en zijn land bevrijd is,' zegt de terreurorganisatie in een verklaring.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.