ICNN-video: Gaza (5), David Bing uit kibboets Kfar Aza

Sunday, March 03, 2019 |  Israel CNN
Op 12 en 13 november 2018 werd Zuid Israël bestookt met meer dan 460 raketten vanuit Gaza. Een ware 'rakettenregen'. Twee dagen later op 14 november kwam het IsraelCNN video team aan in Zuid Israël en reed samen met Ria Doekes van Yad L'Ami naar de grensstreek langs de Gazastrook. Zij maakten een serie opnamen die laten zien Hoe is het om onder de terreur van Hamas aan de grens met Gaza te wonen, leven en te werken.

In deel 5 maken we kennis met David Bing, bekend als de Nederlandse aardappelboer Hij woont in de kibboets Kfar Aza – een naam die letterlijk Dorp Gaza betekent – gelegen tussen Netivot en Sdertot, op minder dan twee kilometer van de grens met de Gazastrook. We rijden met hem door de velden waar, met name het laatste jaar, veel heeft plaats gevonden. Naast de vliegers en ballonnen was één van de meest ingrijpende gebeurtenissen de tunnel vanuit Gaza, die op zijn veld uitkwam.

Deze video van Israel CNN is zaterdagavond uitgezonden door Family7

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.