Trommelende bruid baart opzien in sociale netwerken

Friday, March 01, 2019 |  Redactie Israel Today
De negentienjarige Shira Hershkovitz droomde ervan om op haar eigen trouwdag het slagwerk te bespelen. Begin deze maand heeft ze deze droom waar kunnen maken, tot schande en verbijstering van de ultraorthodoxe Joodse autoriteiten in Israël.

Tegen het einde van het bruiloftsfeest betrad Hershkovitz het toneel om een korte act te spelen met de voor deze bijeenkomst gehuurde band, het Yoeli-Dickman Orchestra. Hershkovitz rockte, zachtjes uitgedrukt.

Maar de ultraorthodoxe Joodse instanties in Israël, die de feestzaal waar de bruiloft plaatsvond de ‘kosher’-licentie hadden verleend, waren minder onder de indruk.

Een videoclip met het trommelen van de jonge bruid verspreidde zich zeer snel in de sociale netwerken en trok de aandacht van de rabbijnse instanties. Naar verluidt wilden zij weten, waarom de feestzaal de stroom niet had uitgeschakeld toen Hershkovitz begon te spelen. De Joodse orthodoxie verbiedt het aan vrouwen om voor mannen op te treden.

Zowel de evenementenhal als de band hebben, naar verluidt, excuses aangeboden voor deze 'verschrikkelijke misstap'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.