Springstofballon beschadigt woning in het zuiden

Thursday, February 28, 2019 |  Redactie Israel Today
In het district Eshkol is woensdag voor het eerst een woning beschadigd door een ballon me explosieven uit de Gazastrook. Een springlading, bevestigd aan enkele ballonnen, explodeerde vlakbij de ingang van een huis. Daarbij brak een venster. Niemand raakte gewond.

Archieffoto: Israëlische militair met ballonnen uit de Gazastrook (Foto: Yossi Zamir/Flash90)

De voorzitter van het district Gadi Yarkoni zei: 'De vuur- en springstofballonnen zijn een vorm van terrorisme in elke betekenis van het woord. Vandaag is deze vorm van terrorisme een stap verder gegaan. De burgers van het district Eshkol hebben veel geduld getoond en de politici en het leger genoeg tijd gegeven om alle opties te overwegen voor het beëindigen van de terreur­aanvallen op onze gemeenten. Maar we zijn niet bereid om deze realiteit te accepteren en we verwachten een onmiddellijke oplossing die ons een langdurige rust garandeert'.

Schade aan de ingang van de woning (foto: District Eshkol)

Als reactie op het voorval viel de Israëlische luchtmacht die nacht stellingen aan van Hamas in de Gazastrook. Daarbij werden volgens media­berichten twee stellingen in het centrum en het zuiden van de Gazastrook getroffen, waaronder een stelling van de militaire arm van de terreur­organisatie Hamas.

Chaim Jelin, knessetlid voor Jesh Atid en voormalig voorzitter van district Eshkol, beschuldigde premier Netanyahu van de situatie en zei: 'Netanyahu, u hebt gefaald. De Israëlische gemeenten langs de grens net de Gazastrook zijn niet veilig. Het enige wat u nog rest is lege praat. Ballonnen met springstof moeten net zo behandeld worden als Kassam-raketten.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.