Video: Regen spoelt stuk van veilig­heids­muur weg

donderdag 28 februari 2019 |  Redactie Israel Today
De hevige regens van afgelopen nacht hebben een deel van de veilig­heids­muur rond het 'vluchtelingen­kamp' Shuafat in het noordoosten van Jeruzalem laten omvallen. De regen was zo hevig dat de grond onder de muur wegspoelde.

De inwoners van Shuafat vierden deze gebeurtenis met enthousiasme. Het is echter niet de eerste keer dat de muur niet bestand is tegen de massa's water. Ook vorig jaar en in 2013 zijn delen van de muur in dezelfde omgeving ingestort na zware regenval.

Shuafat ligt binnen de stadsgrenzen van Jeruzalem. Daarom de inwoners hebben het recht op het Israëlische staatsburgerschap en ze zijn in het bezit van Israëlische identiteitskaarten en hebben daardoor vrije toegang tot Jeruzalem. Aangezien het 'vluchtelingenkamp' openstaat naar de gebieden van de Palestijnse Autoriteit, werd de muur gebouwd, zodat de inwoners van Shuafat ook een controle moeten ondergaan op hun weg naar de stad.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.