Verboden land te verkopen aan Joden

dinsdag 26 februari 2019 |  Redactie Israel Today
De strijd om Jeruzalem wordt ook gevoerd door middel van onroerend goed. Zowel Palestijnen als Joden vinden het belangrijk grond in bezit te krijgen. De Palestijnse Autoriteit noemt het verkopen van grond aan Joden zelfs illegaal. De PA voert al geruime tijd campagne tegen Palestijnen die land aan Joden verkopen. Ze worden onder grote druk gezet.

Zo werd om die reden kortgeleden een Palestijn gearresteerd en gevangen gezet in Ramallah. Zijn vrouw mocht hem niet bezoeken, maar omdat hij ook Amerikaans staatsburger is, kon het Amerikaanse consulaat een bezoekregeling treffen. De gevangene had een slechte gezondheid, maar mocht volgens zijn vrouw niet naar het ziekenhuis. De Israëlische politie nam daarop de ‘Palestijnse gouverneur in Jeruzalem’ in hechtenis en doorzocht zijn kantoor. Het interessante hiervan is niet alleen dat er in de Israëlische hoofdstad zo’n gouverneur bestaat, maar ook dat deze man met een eigen nieuwsdienst ongehinderd zijn gang kan gaan in Jeruzalem.

Dit artikel verscheen eerder in het decembernummer van het Israel Today Magazine. Klik hier voor een abonnement.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.