Vaticaan mag van de Paus investeren in Israël

Monday, February 25, 2019 |  Yossi Aloni
De anti-Israëlische Boycot, Desinvestering en Sancties (BDS) beweging ondervond vorige week weer een nederlaag, toen Paus Franciscus zijn goedkeuring gaf aan het investeringsfonds van het Vaticaan om in Israëlische start-ups te investeren.

Afbeelding: Paus Franciscus in gesprek met premier Benjamin Netanyahu in 2014. (Archieffoto: Miriam Alster/Flash90)

Een vertegenwoordiger van het investeringsfonds van het Vaticaan, Dickson Doll, sprak eerder deze maand bij de Axis Tel Aviv investeerders conferentie, en besprak investeringsmogelijkheden met een aantal Israëlische bedrijven.

Doll was een van de belangrijkste sprekers op de conferentie, die veel investeerders uit de hele wereld trok die geïnteresseerd zijn in samenwerking met Israëlische technologiebedrijven.

Onder de lokale start-ups die benaderd werden door het Vaticaan was Air Doctor Ltd., dat een online platform heeft ontwikkeld dat gebruikers toegang geeft tot professionele medische hulp, waar ze ook reizen.
Op de lijst stonden ook FruitSpec, dat boeren helpt bij het nauwkeurig voorspellen van gewasopbrengsten, en EyeControl, dat een systeem heeft ontwikkeld om mensen die lijden aan ALS en andere verzwakkende omstandigheden in staat te stellen te communiceren met hun geliefden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.