ICNN-video: Gaza (4), Kibboets Nachal Oz

maandag 25 februari 2019 |  Israel CNN
Op 12 en 13 november 2018 werd Zuid Israël bestookt met meer dan 460 raketten vanuit Gaza. Een ware 'rakettenregen'. Twee dagen later op 14 november kwam het IsraelCNN video team aan in Zuid Israël en reed samen met Ria Doekes van Yad L'Ami naar de grensstreek langs de Gazastrook. Zij maakten een serie opnamen die laten zien Hoe is het om onder de terreur van Hamas aan de grens met Gaza te wonen, leven en te werken.

In deel 4 spraken zij in de kibboets Nachal Oz, die op 700 meter van de grens van Gaza ligt, met Mirjam en Raymond Reijnen. Zij zijn Rotterdammers die in maart 2018 met hun drie kinderen aliyah maakten (emigreerden) naar Israël. Eind maart begonnen die ellendige demonstraties aan de grens. Ze hebben heel wat ballonnen over hun huis zien vliegen en brandende vliegers die hele velden in brand zetten. Toch zouden ze nier nooit weg willen gaan. Raymond, van beroep brandweerman; werd naast zijn werk in de koeienstal al gauw ingeschakeld bij het blussen van de brandende velden.

Deze video van Israel CNN is zaterdagavond uitgezonden door Family7

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.