Aanvallen met explosieven-ballonnen uit Gaza hervat

Thursday, February 21, 2019 |  Dov Eilon
Het zuiden van het land is na de zware regens van deze winter weer groen geworden. Waar niet zo lang geleden alleen zwart verbrande aarde was, bloeien weer bloemen. Dus waren we de vuurvliegers- en explosieven-ballonnen, die vanuit de Gazastrook naar Israël werden gestuurd en de aarde in brand staken, bijna vergeten.

Afbeelding: Ballonnen met een model van een drone uit de Gazastrook, gisteren in Eshkol (Foto: Veiligheidsdienst district Eshkol)

Maar woensdag waren er in het district Eshkol weer veel gekleurde ballonnen. Boeren uit het district Eshkol meldden dat ze een vuurballon boven hen zagen vliegen. Kort daarna hoorden ze de knal van de explosie van de explosieven, die aan de ballon vastzaten. De veiligheidsagenten van het district Eshkol gingen toen op weg om meer ballonnen te zoeken. In een open veld vonden ze meerdere aan elkaar gebonden ballonnen met een verdacht voorwerp eraan vastgemaakt.

Het was al de tweede dag dat ballonnen met vuur en explosieven vanuit Gaza naar Israël werden gestuurd. Gisteren hebben deze ballonnen voor het eerst in lange tijd twee branden veroorzaakt. De brandweer bluste de twee relatief kleine branden in het bos van Kisoefim. Sinds oktober vorig jaar waren er vanuit Gaza geen branden meer geweest door ballonnen.

De Israëlische luchtmacht reageerde woensdag op de hervatting van aanvallen met ballonnen vanuit de Gazastrook en gebruikte raketten om twee posities van Hamas in de Gazastrook aan te vallen. Er zouden gewonden zijn geweest.

Ook in het district Shar Hanegev werd een ballon met een explosief apparaat ontdekt.

Gadi Yarkoni, voorzitter van het district Eshkol, herinnerde er gisteren aan dat het grensgebied met Gaza deel uitmaakt van Israël. 'Nu de kandidaten voor de volgende Knesset om onze stemmen vragen, roep ik de kiezers op om vragen te stellen over de aanpak van de ballonnen-terreur. Omdat hij vandaag hier is en morgen bij jullie'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.