Video van de dag: de Marathon van Tel Aviv

Thursday, February 21, 2019 |  Redactie Israel Today
Morgen is het zover. 40.000 mensen gaan vrijdag­ochtend naar de start van het grootste sport­evenement van het jaar in Israël, de Marathon van Tel Aviv. De start is om 7 uur. Onder de deelnemers zijn ook ongeveer 2500 marathonlopers uit het buitenland, uit Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Finland, de VS en andere landen.

De video van vandaag toont ons de 42 kilometer lange route van de marathon in één snelle beweging. 42 kilometer in bijna 4 minuten, dat is snel! De start is op de Rokach Boulevard in het noorden van de stad, tegenover de EXPO Tel Aviv, waar in mei het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden. Daarna gaat het dwars door Tel Aviv, inclusief de oude stad van Jaffo, het Sarona Complex, het Rabinplein voor het stadhuis van Tel Aviv en natuurlijk langs het strand.
Wie de 42.195 kilometer van de klassieke marathon iets te veel vindt, kan deelnemen aan de andere wedstrijden. De halve marathon begint om 6:15 uur en er is ook een 10 km en 5 km loop.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.