ICNN-video: Gaza (3), Na de raketinslag in Netivot

maandag 18 februari 2019 |  Israel CNN
Op 12 en 13 november 2018 werd Zuid Israël bestookt met meer dan 460 raketten vanuit Gaza. Een ware 'rakettenregen'. Twee dagen later op 14 november kwam het IsraelCNN video team aan in Zuid Israël en reed samen met Ria Doekes van Yad L'Ami naar de grensstreek langs de Gazastrook. Zij maakten een serie opnamen die laten zien hoe is het om onder de terreur van Hamas aan de grens met Gaza te wonen, te leven en te werken.

In deel 3 bezochten zij Netivot, waar een huis door voltreffer werd vernield. Omdat de meeste oude huizen in Netivot geen schuilkelder hebben, is het een wonder dat iedereen (7 familieleden) nog in leven is. Ėen van de dochters verliet 5 minuten voor de inslag het huis. Hun zoon Almog, wiens hond werd gedood door de raket, kon niet meer praten na de inslag. Er zijn dus geen lichamelijk gewonden, maar geestelijk zijn ze allemaal diep verwond.

Deze video van Israel CNN is zaterdagavond uitgezonden door Family7

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.