Restauratie van Joodse wijk, het 'Juweel van Jeruzalem'

Monday, February 18, 2019 |  David Lazarus
Een nieuw project om het 'Juweel van Jeruzalem', de Joodse wijk van de Oude Stad, te verfraaien, is gestart. 'De Joodse wijk is het juweel van de Oude Stad en het is tijd dat dit gedeelte mooier wordt,' zei Ze'ev Elkin , de minister van Jeruzalem, bij de openingsplechtigheid.

Afbeelding: De herbouwde Choerva Synagoge in het hart van de Joodse wijk van de Oude Stad van Jeruzalem. (Foto: Yonatan Sindel/Flits90)

'We zijn actief in alle delen van de Oude Stad - door wegen toegankelijk te maken voor toeristen, de straten te verbeteren en de Israëlische soevereiniteit te versterken, en nu hebben we de parel in de kroon - de Joodse wijk - bereikt', voegde hij eraan toe.

De burgemeester van Jeruzalem Moshe Leon nam ook deel aan de ceremonie. 'Ondanks alles wat het Joodse volk heeft meegemaakt, zijn we hier teruggekomen. De kinderen van Jeruzalem spelen hier', zei Leon. 'We zullen er alles aan doen om het heden te bewaren, het verleden te gedenken en te werken aan de toekomst. De toekomst van onze kinderen is hier in de Joodse wijk, in Jeruzalem en in Israël', benadrukte de burgemeester.

Bij de renovatie van de Joodse wijk zal onder meer gewerkt worden aan een lift bij de Westelijke Muur, het Herodiaans Museum, het Verbrande Huis, de Grote Muur, de parken van het gebied en het Jeruzalem Mozaïek project. Herzl Ben Ari, CEO van de Jewish Quarter Development Company dat het project beheert, zei: 'Ik hoop dat iedereen die de Joodse wijk in Jeruzalem bereikt het gevoel zal hebben dat we zijn droom hebben vervuld en dat elke gast en toerist van over de hele wereld de uniciteit en de eeuwige waarden van de hoofdstad van Israël zal voelen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.