Israëlische soldaat zondag gewond door explosief

Monday, February 18, 2019 |  Redactie Israel Today
Tijdens rellen bij de grens met de Gazastrook is zondagavond een Israëlische soldaat licht tot matig gewond geraakt, nadat Arabische 'demonstranten' een explosief naar hem gooiden. De soldaat werd voor behandeling naar het Barzilai Hospital in Ashkelon gebracht, waar hij een operatie moest ondergaan.

Afbeelding: rellen aan het grenshek naar de Gazastrook, afgelopen vrijdag. (Archieffoto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

In reactie hierop beschoten tanks van het Israëlische leger twee stellingen van Hamas in het noorden van Gaza. De rellen aan de grens gingen ook daarna nog door. Negen mensen zouden aan Arabische kant gewond zijn geraakt, nadat een van de 'demonstrerende' Arabieren per ongeluk een explosief in een groep demonstranten had gegooid.

Een Israëlische legerwoordvoerder vatte de gebeurtenissen van zondagavond als volgt samen: 'Er brak onrust uit aan de grens met de noordelijke Gazastrook, waarbij onder meer banden in brand werden gestoken en explosieven naar Israëlische soldaten en het grenshek werden gegooid.'

De de nacht bleef de grens met de Gazastrook rustig. Misschien begint men in de Gazastrook te begrijpen, dat verdere gewelddadige acties de situatie alleen maar zouden escaleren.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.