Palestijnen willen zo graag in Israël leven, dat ze hun eigen kinderen in de steek laten

Sunday, February 17, 2019 |  Ryan Jones
Ze zeggen dat Israël voor Arabieren een verschrikkelijke, discriminerende en racistische plek is om te leven. Het is weer overal apartheid, roepen ze!
Geloof hen niet.

Afbeelding: Een Palestijns kind, achtergelaten bij de grens met Gaza, wordt door Israëlische soldaten opgehaald. Dat plaatst vraagtekens bij die beschuldigingen dat Israëlische soldaten harteloze 'kindermoordenaars' zijn, terwijl Palestijnse ouders blijkbaar geen probleem hebben om hun kinderen bij deze soldaten achter te laten. (Foto: COGAT)

Maar als je niet bereid bent om Israël te geloven in deze kwestie, luister je misschien naar de Arabieren van de door Hamas geleide Gazastrook. Ze willen zo graag in Israël wonen dat ze bereid zijn om hun eigen kinderen in de steek te laten.

Het Israëlische leger heeft zijn groeiende bezorgdheid geuit over een nieuw fenomeen waarbij Palestijnse ouders uit Gaza Israël binnenkomen om hun kinderen een medische behandeling te laten ondergaan, om vervolgens diezelfde kinderen aan de grens van Gaza in de steek te laten en te verdwijnen.

Dit zijn mensen die officiële vergunningen van Israël krijgen om hun ernstig zieke kinderen voor een gratis medische behandeling (oh, die vervelende zionisten!) mee te nemen, en die kinderen vervolgens aan de grens achterlaten, in de hoop dat iemand ze ophaalt en voor ze zorgt.

Hoe dan ook, de ouder(s) in kwestie maken zich meer zorgen over hun eigen welzijn, waarvan zij weten, waarvoor het beste kan worden gezorgd in de Joodse Staat, in tegenstelling tot wat er in de reguliere media wordt beschreven.
Zelfs als illegalen die op de vlucht zijn voor de autoriteiten, zijn ze liever in Israël, dan dat ze onder Hamas leven. Zegt dat u iets over de juistheid van die beweringen over 'apartheid'?

Israëlische militaire functionarissen zeggen dat elke maand wel een paar keer kinderen aan de grens met Gaza worden achtergelaten, en dat dit alleen maar toeneemt.

Kolonel Iyad Sarhan, die hoofd is van het IDF-coördinatie- en verbindingsbestuur in Gaza, en die ook een Arabier is, schreef in een verklaring: 'Dit is een onaanvaardbaar fenomeen. Als vader zelf begrijp ik niet hoe een ouder zijn kind in de steek laat en het in de handen van een vreemdeling achterlaat zonder zich zorgen te maken over zijn welzijn en veiligheid. Degenen die ervoor kiezen om in Israël te blijven, schenden de voorwaarden van hun inreisvergunning. Als mens en als vader hoop ik dat er een einde komt aan dit fenomeen en dat de inwoners van Gaza hun kinderen boven alles gaan stellen'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.