Katz wordt minister van Buitenlandse Zaken

Sunday, February 17, 2019 |  Redactie Israel Todsy
Premier Benjamin Netanyahu heeft besloten om het ambt van minister van Buitenlandse Zaken over te dragen aan Israël Katz, de minister van Transport en Informatie. Netanyahu bekleedde dit ambt sinds de laatste verkiezingen in 2015.

Afbeelding: Israel Katz (links) en Benjamin Netanyahu in de sneltrein van Jeruzalem naar de luchthaven Ben Gurion (Archieffoto: Noam Revkin Fentom/Flash90)

Omdat hij na het aftreden van Avigdor Lieberman ook het ambt van minister van Defensie had overgenomen, en tegelijkertijd ook als minister van Gezondheid fungeert, eiste het Hooggerechtshof dat hij een van de ambten op zou geven.

Israel Katz staat, na de voorronde voor de komende Knesset­verkiezingen op 9 april, op plaats twee in de lijst van Likoed. Een andere kandidaat voor het ambt van minister van Buitenlandse Zaken was de minister van Strategische Zaken Yuval Steinitz. Hij wenste Israel Katz veel succes met in nieuwe ambt.

Netalyahu had Katz bij talloze gelegenheden geprezen voor zijn prestaties als minister van Transport, onder meer voor het verbinden van Galilea en de Negev met het midden van het land door middel van nieuwe autowegen en de uitbreiding van het treinennet, en de prijsdalingen voor vluchten door de Open Sky-hervorming.

Israel Katz zal het ambt van minister van Buitenlandse Zaken bekleden tot de vorming van de nieuwe regering na de verkiezingen. En ook daarna zal hij wel een goede ministerspost krijgen, omdat hij het er bij de voorverkiezingen zo goed heeft afgebracht. De benoeming van Israel Katz als Minister van Buitenlandse Zaken zou vandaag in de wekelijkse kabinetsvergadering bekend worden gemaakt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.