Wie is de mooiste van allemaal?

donderdag 14 februari 2019 |  David Lazarus
Voor de profeet Ezechiël is Israël 'het mooiste van alle landen' (Hoofdstuk 20:6). Natuurlijk bestaat schoonheid in het oog van de toeschouwer, maar de liefde van Israël voor haar oude vaderland is niet zonder reden: de ontwakende natuur is er schitterend.

Voor degenen onder ons die het geluk hebben om in Israël te zijn in de tijd dat overal wilde bloemen bloeien, van half februari tot eind maart, is het nu de tijd om overal in het land een wandeling te maken en te genieten van het schitterende landschap van Israël. Voor de rest van ons hopen we dat u door een paar foto's zin krijgt om zelf te komen kijken!

Israël is de thuisbasis van honderden soorten wilde bloemen, en het plantenleven ontwaakt nu als de lente nadert. Amandelbomen zijn de eerste die elk jaar bloeien, samenvallend met de Joodse feestdag van Toe B'Shvat - het nieuwjaar van de bomen, dat al op 21 januari van dit jaar viel.

Jezus zelf nam de tijd om de unieke schoonheid van het Beloofde Land te waarderen en gebood zijn discipelen hetzelfde te doen: 'Let op de leliën, hoe zij spinnen noch weven, en Ik zag u, dat Salomo in al zijn heerlijkheid niet bekleed was als een van deze.' (Lukas 12:27).

Zachi Evenor / Wiki Commons

Anat Hermonie / Flash90

Anat Hermonie / Flash90

Nati Shohat / Flash90

Yossi Zamir / Flash90

Nati Shohat / Flash90

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.