Fatach-lid: In elke Palestijnse stad een Israëlisch Auschwitz

donderdag 14 februari 2019 |  Redactie Israel Today
Jibril Rajoub, een vooraanstaand Fatach-lid, heeft zich in een interview uitgesproken tegen de sinds gisteren in Warschau plaatsvindende veiligheids- en vredes­conferentie voor het Midden-Oosten. Premier Netanyahu was welkom op de conferentie om 'ons aan de Holocaust te herinneren'.

Verder zei Rajoub dat er een Israëlisch Auschwitz bestond om Palestijnen te vermoorden.
De Israëlische NGO Palestinian Media Watch heeft het interview vertaald en gepubliceerd. Rajoub zelf had het op zijn Facebookpagina gepubliceerd.

Hij zei: 'Wanneer er cocktailparty’s en recepties zijn met [de Israëlische premier] Netanyahu en de Arabieren zijn, zullen wij het als een fout en als een messteek [in de rug] beschouwen. (…) U begroet Netanyahu in Warschau, om ons aan de Holocaust en Auschwitz te herinneren. In elke Palestijnse stad, van Rafah tot Jenin, bevindt zich een Israëlisch Auschwitz, om Palestijnen af te maken.'

Zijn uitingen hoeven ons niet te verrassend. Ook in het verleden heeft Jibril Rajoub anti-Israëlische opmerkingen gemaakt. Zo zei hij tijdens de Gaza-oorlog, in de zomer van 2014, dat Israël in de Gazastrook een holocaust zou plegen en dat ze de door de nazi’s verrichte volkerenmoord verdiend hadden. Een jaar eerder zei Rajoub dat hij er de voorkeur aan had gegeven om Israël te vernietigen in plaats van te onderhandelen.

De Wereldvoetbalbond FIFA had Rajoub, die het ambt van voorzitter van de Palestijnse voetbalbond bekleedde, voor een jaar uit zijn ambt gezet, nadat hij tot geweld en haat had opgeroepen en fans opriep om shirts en hemden van de Argentijnse voetbalster Lionel Messi zou verbranden als hij aan een vriendschappelijke wedstrijd in Israël zou meedoen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.