Video van de dag: Monniken­klooster in Latrun

Thursday, February 14, 2019 |  Redactie Israel Today
In Latrun, in het Ela-dal van de vlakte van Shfela, aan autoweg 3, niet ver van Modi'in, ligt het klooster van de zwijgende monniken. Het werd in 1890 door Trappisten opgericht. Er wonen vandaag nog ongeveer 20 monniken uit verschillende landen. Pas na een proefperiode van 6 jaar kan men worden toegelaten tot het klooster, dat openstaat voor mannen die het 21ste levensjaar achter de rug hebben.

Terwijl vroeger alleen tijdens het gebed werd gesproken, kunnen de monniken tegenwoordig ook buiten het gebed met elkaar spreken. Toch is het nog steeds erg stil, de monniken besparen zich ook vandaag nog overbodige woorden. De monniken houden zich bezig met werkzaamheden in de landbouw en eten uitsluitend vegetarisch voedsel.

Bij de ingang van het klooster worden in een winkel de in het klooster geproduceerde wijnen, de 'Latrun-wijnen' en andere producten zoals honing en olijfolie verkocht. Het klooster heeft ook een hostel, waar vrijwilligers uit Duitsland en Frankrijk wonen, maar ook andere gasten kunnen er een bed krijgen. De video van vandaag, gemaakt door Tal Hanoci, toont ons opnames van dit klooster.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.