Netanyahu in Polen voor veiligheidsconferentie

woensdag 13 februari 2019 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu is woensdagochtend vroeg aangekomen in Warschau, Polen, om vanaf vanmiddag een tweedaagse veiligheidsconferentie bij te wonen, die is bijeengeroepen door Polen en de Verenigde Staten.

Er worden meer dan 60 leiders verwacht, waaronder vertegenwoordigers van de Arabische wereld. De Palestijnse Autoriteit ontbreekt.
Tijdens de bijeenkomst zullen de vooruitzichten voor vrede en veiligheid in het Midden-Oosten worden besproken, met bijzondere aandacht voor het nucleaire programma van Iran en de ontwikkeling van raketten, alsook de oorlogen door Iraanse handlangers in Syrië en Jemen.

Netanyahu zei voor zijn vertrek naar Warschau: 'De Conferentie van Warschau is erg belangrijk. Iran staat in het middelpunt, wat Israël, de Verenigde Staten en landen binnen en buiten de regio samenbrengt . Het wordt een interessante bijeenkomst. Iran heeft ons bedreigd op de veertigste verjaardag van de revolutie. Zij dreigden Tel Aviv en Haifa te vernietigen. En ik heb gezegd dat ze niet zullen slagen, en als ze het proberen, herhaal ik nogmaals, zal dit de laatste verjaardag zijn die dit regime heeft gevierd'.

Netanyahu noemde de laatste Israëlische aanvallen op Iraanse troepen in Syrië en de banden van Iran met terreur buiten het Midden-Oosten.

'We opereren met veel middelen tegen Iraanse agressie, tegen de poging om zich te bewapenen met kernwapens en ballistische raketten. Steeds weer hebben we hun terreurdaden in Europa aan het licht gebracht. Steeds weer hebben we hun pogingen om zich in Syrië te vestigen geblokkeerd, dag in dag uit'.

In de marge van de conferentie zal Netanyahu een ontmoeting hebben met de Amerikaanse vice-president Mike Pence, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en zijn Poolse collega Mateusz Morawiecki.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.