Palestijnen condoleren familie van gedode jongere

Wednesday, February 13, 2019 |  Redactie Israel Today
Verschillende Palestijnse Arabieren hebben de familie Ansbacher in het Joodse dorp Tekoa dinsdag een condoleancebezoek gebracht, om hun diepe medeleven te betonen over de moord op hun dochter Ori Ansbacher door een Arabische terrorist.

'Er is geen religie ter wereld die dit soort acties steunt', aldus de leider van de Palestijnse delegatie, Ziyad Sabatin, in een commentaar op de radiozender 103 FM voor de woning van de familie Ansbacher. 'Wij zijn vanochtend hierheen gekomen om ons medeleven te betuigen,' vervolgde hij.

Sabatin stimuleert al jaren het samenleven van Joden en Arabieren, samen met de vele andere Palestijnse Arabieren uit zijn woonplaats Husan en andere steden en dorpen in de omgeving van Bethlehem

Opmerkelijk is dat Sabatin dit niet doet in het kader van de linkse Israëlische politiek, die de aanwezigheid van Joden op de zogenaamde 'Westbank' vaak als een hindernis voor de vrede en een rechtvaardiging voor de terreur beschouwt. Nee, Sabatin wil vrede en co-existentie met zijn Joodse buren, de pioniers.

Hij zei dat deze relatieve vrede en co-existentie er meestal ook zijn, maar dat in de belangrijkste media daarover nooit wordt bericht. 'De belangstelling van journalisten richt zich op het uitzoeken waar geweld is,' zei hij voor de radiozender 103 FM. 'Als er ook maar ergens bloed vloeit, zie je hen er onmiddellijk heen rennen en oproer maken. Waar vrede is, zie je dat niet. Dat is een probleem met journalisten. We doen heel veel voor de vrede, bijeenkomsten van mensen, een hoop activiteiten voor de vrede, co-existentie en een leven met elkaar.'

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.