Geen Palestijnse salarissen meer voor terroristen?

Monday, February 11, 2019 |  Dov Eilon
Premier Benjamin Netanyahu zei zondag tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering, dat hij volgende week de wet zal uitvoeren, om geld dat door de Palestijnse Autoriteit wordt gebruikt om salarissen te betalen aan terroristen en hun families, af te trekken van het belastinggeld dat Israël voor de PA. int.

'Tegen het einde van de week zal het werk klaar zijn, dat nodig is om de Wet op de Aftrek van Terroristische Salarissen uit te voeren,' zei Netanyahu. 'Aanstaande zondag zal ik het Veiligheidskabinet bijeenroepen en zullen we de noodzakelijke beslissing nemen over de aftrek van de gelden. Niemand mag daaraan twijfelen. De gelden zullen volgende week worden ingehouden,' hij zei.

Vorig jaar alleen al betaalde de Palestijnse Autoriteit ongeveer 330 miljoen dollar aan de terroristen en hun families. Hiervoor werd een zogenaamd 'Martelarenfonds' opgericht. Door het uitvoeren van de nieuwe wet moet er een eind aan komen. Tenzij de Palestijnse Autoriteit andere bronnen vindt om de salarissen te financieren, wat niet zo gemakkelijk zal zijn omdat zij afstand hebben gedaan van Amerikaanse steunbetalingen om zich te beschermen tegen aanklachten van Amerikaanse rechtbanken.

Netanyahu's verklaring over de uitvoering van de wet, die in juli 2018 is aangenomen, kwam na kritiek van minister van Onderwijs Naftali Bennett na de arrestatie van de moordenaar van het Joodse meisje Ori Ansbacher. Bennett riep Netanyahu op om eindelijk de wet uit te voeren en beloofde hem samen met minister van Justitie Ayelet Shaked te steunen. Ook andere familieleden van terreurslachtoffers bekritiseerden het feit dat de wet nog niet ten uitvoer was gelegd.

Netanyahu bezoekt ouders van vermoord Joodse meisje
In de avond bezochten Netanyahu en zijn vrouw Sara de ouders van Ori Ansbacher om hun medeleven te betuigen. Hij informeerde hen ook over de laatste resultaten van het veiligheidsonderzoek, waarin werd geconcludeerd dat de moord op haar dochter een terroristische daad was geweest.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.