Raketalarm in district Eshkol; hoog hek rond Gazastrook

Thursday, February 07, 2019 |  Redactie Israel Today
Na enkele weken van rust klonk de sirene woensdagavond om 20:57 uur lokale tijd in het district Eshkol. De reden hiervoor was een enkele raket die vanuit de Gazastrook in de richting van Israël was afgevuurd.

Afbeelding: Hamas kan het afschieten van raketten maar niet laten (Archieffoto: Yonatan Sindel/Flash90).

Niemand werd gewond door de raket. Toch reageerde het Israëlische leger op de raketbeschieting en viel het met tankvuur een Hamas-stelling in de zuidelijke Gazastrook aan. Hamas wordt door Israël gezien als verantwoordelijk voor wat er in de Gazastrook gebeurt.

Nieuw hoog beschermend grenshek
Ondertussen is enkele dagen geleden begonnen met de bouw van een hoog hek langs de grens met de Gazastrook. Het wordt gebouwd volgens het verloop van de ondergrondse beschermingsconstructies en heeft een hoogte van zes meter.

Zondag verklaarde premier Benjamin Netanyahu tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering dat het nieuwe beschermende hek het binnendringen van terroristen zal voorkomen.

De werkzaamheden aan de beschermende muur zijn begonnen (Video: Israelische Ministerie van Defensie)

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.