Video van de dag: Yitzchak Navon Station, Jeruzalem

Thursday, February 07, 2019 |  Dov Eilon, Redactie Israel Today
We hebben u al enkele video's van het nieuwe station van Jeruzalem laten zien, maar de video van vandaag is een bijzonder mooie video van dit bijzondere station. Het ligt 80 meter onder de grond en is daarmee een van de diepste stations ter wereld. Het duurt een paar minuten om met de indrukwekkende lange roltrappen naar de perrons te komen. Als alternatief is er echter ook een lift waarmee je iets sneller naar beneden kunt gaan. In ieder geval moet je rekening houden met 5 tot 10 minuten om de trein niet te missen.

Reizen van en naar het nieuwe station in Jeruzalem blijft gratis tot eind maart. Dan zou de route uiteindelijk ook tot Tel Aviv moeten reiken, maar dat is niet zeker, de datum is al meerdere malen uitgesteld. Voor de Jeruzalemmers is het station nu al een enorme winst, omdat men nu een andere mogelijkheid heeft om de stad te verlaten, wat vooral belangrijk kan zijn in tijden van demonstraties en de daarmee verbonden files. Maar ook voor het oog heeft het station iets te bieden.

De Israëlische spoorwegen publiceerde onderstaande video over de nieuwe trainverbinding, inclusief een aantal veiligheids­instructies in geval er band uitbreekt of de trein ergens stopt.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.