Nieuwe Palestijnse 'christelijke' president is vriend van Israël

donderdag 7 februari 2019 |  Redactie Israel Today
De nieuwe president van El Salvador is een Arabier van ‘Palestijnse’ afkomst. Hij is ook een vriend van de Joodse Staat.

De kleine Midden-Amerikaanse natie is de thuisbasis van een gemeenschap van 100.000 Palestijnse migranten. Het is onduidelijk hoe de meesten van hen het Israëlisch-Palestijnse conflict zien. We weten wel dat de gekozen president Nayib Bukele geen probleem heeft met het opbouwen van relaties met de Joodse Staat.

Een jaar geleden, in februari 2018, haalden veel van zijn politieke tijdgenoten in weerwil van president Donald Trump (van de VS) de banden met Venezuela en Cuba aan. Bukele koos er echter voor om Jeruzalem te bezoeken.

De toenmalige burgemeester van de hoofdstad van El Salvador, San Salvador, had hier een ontmoeting met zijn ambtgenoot, de toenmalige burgemeester van Jeruzalem: Nir Barkat. Bukele legde ook een gedenkkrans bij Yad Vashem en bad bij de Klaagmuur.

De Arabische media meldden dat Bukele te maken kreeg met harde kritiek van de Palestijnen in El Salvador over zijn ‘normalisering’ met Israël. Het schijnt dat hij ook werd beledigd, mogelijk door conservatief-katholieke elementen, voor het bezoeken van een moskee.

In een Facebookbericht over wat hij deze ‘vuile’ campagnetactieken noemde, betoogde Bukele dat hij gewoonweg niet ‘religieus’ was. Daarom had hij geen probleem om de Rotskoepel, het Vaticaan en de Klaagmuur te bezoeken.
Hoewel hij problemen heeft met georganiseerde religie, benadrukte Bukele dat hij in Jezus gelooft en dat hij vertrouwt op het Woord van God om zijn leven te leiden.

‘Ik respecteer alle religies en degenen die erin willen geloven, maar ik geloof dat de relatie met God persoonlijk is, ik geloof dat niemand in groepen wordt gered, maar dat verlossing individueel wordt verkregen’, schreef de nieuwe leider van El Salvador. ‘Daarom heb ik Jezus Christus aanvaard, daarom lees ik het Woord van God in de Bijbel als ik me verward voel of leiding nodig heb, daarom vraag ik Jahweh om de wijsheid die Hij aan Salomo gaf, hoewel ik weet dat ik nooit zo wijs zal zijn. Daarom geloof ik diep in God en in Zijn koninkrijk, maar ik beschouw mezelf niet als religieus.’

Bron: Elders of Zion

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.