Video van de dag: De Ayalon-snelweg door Tel Aviv

Tuesday, February 05, 2019 |  Redactie Israel Today
De Ayalon-snelweg door Tel Aviv is waarschijnlijk de drukste autoweg in Israël. Dagelijks bereiken tienduizenden forenzen hun werkplek via deze weg. En 's avonds rijden zij er weer naar huis. Hoewel de weg in beide richtingen vierbaans is, met op sommige plaatsen nog meer rijstroken, zijn de verkeersopstoppingen in de ochtend en de avond voorgeprogrammeerd en onderdeel van het dagelijks leven.

Men probeert deze files te bestrijden door de verbetering van het openbare vervoer, maar dat heeft op dit moment weinig succes. Er is ook een snelle rijstrook, waar je tegen betaling mag rijden, waarmee je op piekmomenten veel tijd kunt besparen, maar dit is geen echte oplossing voor het probleem. Ook wordt er een Park & Ride systeem aangeboden, waar je de auto kunt parkeren voor Tel Aviv, aan het begin van de snelle rijstrook, en een gratis pendelbus naar de stad kunt nemen.

Maar er zijn nog steeds files. Misschien kan de metro van Tel Aviv, die momenteel in aanbouw is, helpen. Tot die tijd hoort de file op Ayalonstraat (Autoweg 20 op onderstaande kaart) helaas net zo goed bij Tel Aviv als het prachtige Dizengoffplein. De video van vandaag toont ons de toegang tot Tel Aviv op de Ayalonstraat. In het midden van de straat rijdt een trein. Ook de wolkenkrabbers van Tel Aviv komen nadrukkelijk in beeld.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.