ICNN-video: Hulp voor kinderen bij de Gazastrook

Monday, February 04, 2019 |  Israel CNN
Op 11 en 12 november 2018 werd Zuid Israël bestookt met meer dan 460 raketten vanuit de Gazastrook. Twee dagen later, op 14 november kwam het IsraelCNN video team aan in Zuid Israël. In de media horen wij hoofdzakelijk over slachtoffers in Gaza, maar nauwelijks over slachtoffers in Israël. Wij zijn met Ria Doekes van Yad L'Ami naar de grens met Gaza gereden. Zij vertelt ons, hoe het is om onder de terreur van Hamas bij de grens met Gaza te wonen en te werken.

De stichting Yad L’Ami (de helpende hand voor mijn volk) bestaat in Israël al sinds 2001. Al vrij snel daarna werd ook stichting Yad L’Ami in Nederland opgericht, voor financiële steun voor de hulp in Israël. Geen gebouwen, geen salarissen, en alle helpers van Yad L’ Ami werken op vrijwillige basis.

Yad L’Ami biedt hulp aan groepen in Israël die de meeste zorg nodig hebben. Shoa (Holocaust) Overlevenden, Ethiopische studenten, basiszorg voor nieuwe immigranten enz. Hun hart gaat uit naar die vele gezinnen en kinderen aan de grens met Gaza, die getraumatiseerd zijn vanwege 17 jaar leven onder de raketten vanuit Gaza.
Een cheque uitschrijven is niet moeilijk, maar om juist die mijl mee te lopen met hen, die moeten knokken om hun hoofd boven water te houden, dat geeft de mens weer hernieuwde hoop. Bij Yad L’Ami gaat het om relatie met de mensen

Deze video van Israel CNN is zaterdagavond uitgezonden door Family7

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.