Aanklacht tegen Netanyahu slechts een kwestie van tijd

Sunday, February 03, 2019 |  Redactie Israel Today
Premier Benjamin Netanyahu is er niet in geslaagd advocaat-generaal Avichai Mandelblit (rechts op de foto) ervan te overtuigen om enig besluit in de corruptiezaken tegen de Israëlische leider uit te stellen tot na de komende nationale verkiezingen.

Afbeelding: Premier Netanyahu (links) en de toenmalige kabinetssecretaris Mandelblit tijdens een wekelijkse kabinetsvergadering in gelukkiger tijden. (Archieffoto: Yonatan Sindel/Flash90)

Hoewel de twee vroeger goed samenwerkten, beschuldigt Netanyahu nu Mandelblit ervan, zich over te geven aan de druk van zijn linkse tegenstanders, die vastbesloten zijn om hem, als Israëls langst dienende premier, tegen elke prijs uit het zadel te werpen.

Ondertussen benadrukten ambtenaren in het bureau van Mandelblit vorige week dat minstens één van de mogelijke aanklachten tegen Netanyahu moet doorgaan, gezien de ernst van het bewijsmateriaal. Volgens deze ambtenaren, is de veroordeling van Netanyahu een inkoppertje, en zij willen hem geen tijd geven om nieuwe wetgeving te laten aannemen die hem immuniteit van vervolging verleent.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.