Video van de dag: Darom Adom Festival in het Zuiden

zondag 3 februari 2019 |  Redactie Israel Today
De sporen van de talloze vuurvliegers en ballonnen met explosieven, die het zuiden van het land zwart hadden gekleurd, zijn verdwenen. De natuur heeft opnieuw laten zien dat ze sterker is. Nu is het zuiden rood. Hiervoor zorgt de prachtige bloem van de rode kroonanemoon. Velen hadden niet gedacht dat het de natuur zou lukken om de sporen van terreur te laten verdwijnen.

Daarom kon dit weekeinde het reeds traditionele Adom Darom festival weer beginnen, het 'Rode Zuiden Festival', zoals elk jaar in januari en februari tijdens de bloei van de 'Kalaniot', de rode kroonanemoon, de nationale bloem van Israël.

Het zeer populaire festival nodigt tijdens vijf weekeinden (een weekeinde meer dan gebruikelijk), uit om te wandelen in de rode zee van bloemen, en het biedt ook een aantal andere attracties voor het hele gezin. Muziek­voorstel­lingen, fietstochten, culinaire tochten, boeren­markten, bezoeken aan kunstenaars­ateliers in de omgeving, zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die het festival zijn bezoekers biedt.

Elk jaar bezoeken ongeveer 350.000 mensen het festival, wat vooral belangrijk is voor regionale ondernemingen en kleine bedrijven. Voor de sporters onder de bezoekers is er dit jaar ook de zogenaamde 'Anemonen Run' en de 'Be'eri Marathon' van de gelijknamige Kibboets.

De volgende video toont enkele van de attracties van het 'Adom Darom' festival van dit jaar. Helaas alleen in het Hebreeuws, maar de foto's zijn eigenlijk genoeg om een indruk te krijgen. Dus wanneer u nu in Israël bent, bezoek dan het zuiden.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.