Video van de dag: Geheime natuurgebieden van Tel Aviv

vrijdag 1 februari 2019 |  Dov Eilon
Je hoeft niet altijd naar het zuiden te rijden om te genieten van het lenteachtige weer in Israël met de prachtige bloemen van rode anemonen en andere bloemen. Daarvoor hoef je zelfs de stad Tel Aviv niet te verlaten. Want de stad met haar zeer stedelijke karakter heeft ook op het gebied van de natuur veel te bieden.

De video van vandaag toont ons enkele van de mooiste stukken natuur in de stad Tel Aviv. Aan de oever van de Yarkon ligt de gelijknamige park, de groene long van Tel Aviv. Er is ook de historische site Sheva Tachanot, Zeven Molens, waar ten tijde van de Ottomanen minstens 11 paar molenstenen werden aangedreven door het water van de Yarkon. De resten van deze watermolens werden aan het begin van de jaren 2000 ontdekt.

Een andere bijzondere plek, niet ver van de molens, is de zogenaamde 'Napoleon Heuvel', ook bekend als Tel Gerisa. De heuvel heeft een hoogte van 38 meter. Daar was al in het jaar 2700 voor Chr. een kleine Kanaänitische nederzetting, die zich later ontwikkelde tot een stad. In 1799 rustte Napoleon met zijn leger op de heuvel, wat hem zijn naam bezorgde.

Een van de indrukwekkendste natuurgebieden in Tel Aviv zijn de Afeka grotten, die bestaan uit 15 Samaritaanse grafspelonken. Ze werden al in 1951 ontdekt tijdens werkzaamheden aan de spoorlijn, maar ze werden niet onderzocht. Pas in 1989, toen de aanleg van de Ayalon-snelweg in volle gang was, werden de opgravingen hervat. Naast de archeologische overblijfselen, kan men er de bloei van talrijke bloemen bewonderen, wat bijzonder is voor een regio als Tel Aviv. In de directe omgeving van de grotten ligt het op een na grootste narcissenveld van Israël in het 'Glilotdal' op de grens met de stad Ramat Gan, vandaar dat deze plaats ook wel het 'Narcissendal' wordt genoemd.

Aan het einde van de video zien we een heel bijzondere plek. Het is de 'Dresner Hain' (חורשת דרזנרChurshat Dresner), de stad Tel Aviv brengt er de bomen die het moest verwijderen. In dit 'bejaardentehuis' voor bomen, staan ongeveer 700 bomen, die daar worden verzorgd en een goed rehabilitatieproces doormaken. Naast de bomen, kunt u nu ook de bloesems van een veelheid aan bloemen bewonderen. Dus, wanneer u nu in Tel Aviv bent, kom dan eens de misschien voor velen verrassende natuur van de stad bewonderen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.