Iraanse commandant bedreigt Israël met vernietiging

Thursday, January 31, 2019 |  Redactie Israel Today
Het Middle East Media Research Institute (MEMRI) publiceerde woensdag een video, waarin de plaatsvervangend commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, Hussein Salami, Israël opnieuw waarschuwt voor zijn vernietiging.

De toespraak werd in november 2018 uitgezonden door de Iraanse zender Ofogh TV. Hussein Salami sprak voor een volle zaal over een 'verenigd islamitisch leger' in Syrië, bestaande uit Libanezen, Irakezen, Afghanen, Pakistanen, Iraniërs en Jemenieten, wat noodzakelijk is om 'de misdaders uit te roeien'.

Hij zei verder dat de zionisten wel weten, dat elke nieuwe oorlog zou leiden tot de vernietiging van Israël. 'Wij hebben de machtsbasis van de islamitische revolutie uitgebreid, van het oostelijke Middellandse Zeegebied tot het noorden van de Rode Zee. Dit betekent dat de wereld van de islam wordt gevormd als basis voor een nieuwe beschaving'.
'De capaciteit van onze raketten is gegroeid', vervolgde hij. 'Dit is niet ons enige vermogen, maar het is wat onze vijand vreest.'

Het is niet nieuw dat Iran de Joodse Staat met vernietiging bedreigt. In oktober bijvoorbeeld werd de Israëlische premier Netanyahu geadviseerd om 'te oefenen met zwemmen in de Middellandse Zee' omdat hij binnenkort zijn land zou moeten verlaten.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Laatste uitgave

Ontvang uw - gratis - dagelijkse nieuws update

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.