Video: Iran wil Israël vernietigen, maar kan niet eens een vaas breken

donderdag 31 januari 2019 |  Redactie Israel Today
In de geest van het recente provoceren van de oorlogszuchtige Iraanse leiders door premier Benjamin Netanyahu, delen we de bovenstaande video van de Iraanse strijdkrachten, die zich zo inzetten voor de vernietiging van Israël, en hier hun strijdvaardigheid tonen.

De clip toont een militaire parade in Iran in 2016. De soldaten zijn leden van Iraanse speciale strijdkrachten die proberen hun gevechtstechnieken te demonstreren door een aardewerk vaas te breken.

Op het moment dat de clip oorspronkelijk werd geplaatst, kreeg hij spottende reacties uit de hele regio, met name uit Arabische staten die op gespannen voet staan met de Islamitische Republiek.
'Die vaas is onverwoestbaar en is nu in handen van Iran. Moeten we ons zorgen maken?' vroeg een van de commentatoren zich schertsend af.

'Het is echt geen grap', grapte een ander. 'Ik herinner me dat ons peloton bijna in een hinderlaag terechtkwam van een groep vazen in Afghanistan. We hadden het geluk dat we er levend uit zijn gekomen.'

De clip werd woensdag weer in de schijnwerpers gezet door de Israëlische Messiaanse social media-ster Chananya Naftali, die opnieuw humoristische reacties uitlokte, zoals iemand die zich afvroeg of de vaas 'gemaakt was in Israël'.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen in Israël via onze GRATIS nieuws update en aanbiedingen, u ontvangt deze direct in uw email inbox.